Enginarlı Risotto Tarifi
Enginarlı Risotto tarifi: Enginarlı Risotto için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Risotto nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Enginarlı Risotto yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı arborio pirinci
- 12 adet salamura enginar kalbi
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 3/4 su bardağı beyaz şarap
- 3 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 dal dereotu
Enginarlı Risotto tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğan ve sarımsağı çok küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Salamura enginar kalplerini küçük parçalar halinde kesin.
- Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı, mümkünse teflon bir tencerede kızdırın. Soğan ve sarımsakları renk alana kadar, kısık ateşte kavurun.
- Arborio pirincini ilave ettikten sonra kavurma işlemini karıştırarak sürdürün. Doğranmış enginar kalplerinin yarısını ekleyin.
- Sıcak durumda olan tavuk suyundan bir kepçe kadar kavrulan pirinçlere ekleyin. Sürekli karıştırarak tavuk suyunu pirinçlere yedirin.
- Bu aşamada beyaz şarabı ekleyin ve karıştırarak çektirin. Nişastasını salmaya başlayan pirinçlere bir kepçe daha sıcak tavuk suyu katın ve karıştırarak pirinçlerin suyu çekmesini sağlayın.
- Kalan doğranmış enginarları dişe dokunur olması için bu aşamada ekleyerek karıştırın.
- Pirinçler uzayıp, orta kısımları şeffaf bir görünüm alana kadar azar azar sıcak tavuk suyu eklemeye devam edin. Pirinçlerin tamamen suyunu çekmesine izin vermeyin, azar azar tavuk suyu eklemeyi sürdürün.
- Toz parmesan peyniri, peynir tuzlu olduğu için az miktarda tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve ayıklayıp incecik doğradığınız dereotunu ekledikten sonra tüm malzemeyi kıvam alması için karıştırın.
- Ocağın altını kapatın. Hazırladığınız enginarlı risotto'yu, bekletmeden sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Enginarlı Risotto tarifinin püf noktası nedir?
Risotto yapımında; tavuk ya da sebze suyunu azar azar ilave edip, kavrulmakta olan pirinçlere geniş daireler çizdirip, sürekli aynı yöne doğru karıştırmalı bu sayede içindeki nişastayı dışarı çıkartmalısınız. Pirinç açılıp, orta kısımlarında saydam bir nokta kalana kadar aynı işlemi tekrarlayın. Risotto bu sayede krema katılmış gibi bir görüntü kazanacaktır.Risotto pişirme işlemi sırasında kullanacağınız tavuk suyunu ayrı bir tencerede, kısık ateşte kaynatarak sürekli sıcak tutun.Risotto pirincini yıkamadan kullanın.