Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginarlı Pilav Tarifi

Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav Tarifi

Enginarlı Pilav tarifi: Enginarlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Pilav nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginarlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet enginar
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet taze soğan
  • 1 bağ dereotu
  • 1,5-2 adet limon
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Enginarlı Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Enginarların tam olarak pilava lezzetini vermesi için ufak bir tencereye limon suyu, enginarlar ve üstünü geçecek kadar su ekleyerek hafif yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika kadar haşlayın. (Suyunu kesinlikle dökmeyin pilavda kullanacağız.)
  • Zeytinyağını ayrı bir tencereye alarak ince kıyılmış soğan ve taze soğanları güzelce kavurun. Önceden ıslatmış olduğunuz pirinçleri de süzerek ekleyin kavurmaya devam edin.
  • Hafif haşlanan enginarları büyüklüğüne göre 4 yada 6 parçaya bölerek ekleyin, biraz daha kavurun tuz ve şekerini ekleyin.
  • Enginarların haşlama suyunu da ekleyerek kısık ateşte pişmeye alın. (Suyun pilavınızın üstünü hafifçe geçmesi yeterli olacaktır. )
  • Piştikten ve hafif demlendikten sonra servis tabağına alın hafifçe sızma zeytinyağı dökerek bol dereotu ile süsleyerek servis edin. Afiyet şifa olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Enginarlı Pilav ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021