Enginarlı Pilav Tarifi
Enginarlı Pilav tarifi: Enginarlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Enginarlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet havuç
- 7-8 dal dereotu
- 4 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 600 mililitre sıcak su
- 1/2 adet limon
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Enginarlı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri ılık suda bekletin ve nişastasının gitmesini bekleyin. Ardından süzülmesi için bir kenarda bekletin.
- Enginarları küp küp şekilde doğrayın. Havucun da kabukları soyarak küp küp doğrayın.
- Dereotunu da ince ince kıyın.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Geniş tabanlı bir tencere de zeytinyağ ile birlikte kavurmaya başlayın. Üzerine önce havuç kavurmaya devam edin.
- Süzülen ve nişastasından ayrılmış pirinçleri tencereye ekleyin. Pirinçler parlak renk alana kadar kavurmaya devam edin.
- Doğranmış enginarı ekleyin.
- Kısa bir süre sonra sıcak suyun tamamını ekleyin, üzerine tuz, dereotu, karabiber, şeker ve limon suyunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
- İlk 5 dakika harlı ateşte daha sonra orta en sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Arada kapağını açarak karıştırmayı unutmayın.
- Suyunu çeken pilavın altını kapatın ayrı bir yere alın. Kağıt peçete veya havlu sererek en az 20 dakika dinlenmeye bırakın. Demlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Enginarlı Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Pirinç ve soğanların kavrulduğu aşamada ocağın ateşini kontrollü arttırıp azaltın. Yoksa soğanlar yanabilir. Riski azaltmak için soğanları biraz daha büyük doğrayabilirsiniz. Sıcak suyu dileseniz tavuk suyu, dilerseniz et suyu olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca sebze suyu da kullanabilirsiniz.
Enginarlı Pilav tarifi için servis önerisi
İnce kıyılmış dereotu serperek veya biberiye ile servis edebilirsiniz.