Enginarlı pilav Tarifi
Enginarlı pilav tarifi: Enginarlı pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Enginarlı pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy enginar
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet taze soğan
- 4 dal dereotu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1 adet limon
Enginarlı pilav tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak derin bir kaseye limonlu su hazırlayalım. Enginarın 1-2 sıra, sert olan dış yapraklarını koparıp atalım. Geri kalan temiz ve taze yaprakları koparıp limonlu suyun içine atalım.
- İçinde kalan çiçekli kısmı, kaşık yardımıyla enginarın kalbinden arındırıp, enginarın kararmaması için hemen limonlu suya koyalım. Bir tencereye su ve biraz da limon suyu ekleyerek ocakta kaynamaya alalım.
- Kaynayınca enginarın kalbini küp küp doğrayarak 6-7 dakika haşlayalım. Diğer yanda pirinci, nişastası çıkana kadar yıkayalım.
- Taze soğanı ince ince doğrayalım. Pilav tenceresine zeytinyağı ve taze soğanları ekleyerek kısık ateşte hafif kavuralım ve pirinci de ekleyerek bir kaç saniye daha çevirelim.
- Üzerine 2 çay bardağı su, birkaç damla limon, tuz ve haşladığımız enginarı da ekleyerek kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
- Enginarı haşladığımız suyun içerisine ayırmış olduğumuz yaprakları da atarak yumuşayana kadar pişirelim. Pilavımız piştikten sonra dereotunu da ekleyerek içini çekmesi için dinlendirelim.
- Pilav dinlendikten sonra servis tabağına haşladığımız yaprakları dizelim ve ortasına pilavdan birkaç kaşık yerleştirip üzerine de zeytinyağı dökerek servis edelim. Bu malzemelerle 2 porsiyon elde ediliyor. Afiyet olsun.
Enginarlı pilav tarifinin püf noktası nedir?
Enginarları kararmaması için limonlu suda bekletelim.