Enginarlı Pilav Tarifi
Enginarlı Pilav tarifi: Enginarlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Enginarlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet enginar
- 1 su bardağı bezelye
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı pirinç
- 1+1/4 su su bardağı su (250 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 7-8 adet taze nane
- 1/4 adet limonun suyu
Enginarlı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçler ılık tuzlu suda bekletilir. Bu sırada kaynayan suya tuz atılıp bezelye haşlanır. Renginin yeşil kalması için buzlu suda bekletilir. Enginarlar hafif diri kalacak şekilde haşlanır, sekizer parçaya bölünür ve kenara alınır.
- Zeytinyağında soğan ardından havuç sotelenir. Yıkanan pirinçler eklenip birkaç kez çevrilir. Sıcak su, enginar, limon suyu, şeker ve tuz eklenip orta kısık ateşte pişirilir.
- Bezelye ve nane eklenip ocak kapatılır. 10 dakika sonra nazikçe karıştırılıp kağıt havlu ile kapatılır. Ilınınca taze nane yaprakları ve limonla servis edilir. Afiyet olsun.
Enginarlı Pilav tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.