Enginarlı Pilav Tarifi
Enginarlı Pilav tarifi: Enginarlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Enginarlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet enginar
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet taze soğan
- 1 bağ dereotu
- 1,5-2 adet limon
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Enginarlı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Enginarların tam olarak pilava lezzetini vermesi için ufak bir tencereye limon suyu, enginarlar ve üstünü geçecek kadar su ekleyerek hafif yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika kadar haşlayın. (Suyunu kesinlikle dökmeyin pilavda kullanacağız.)
- Zeytinyağını ayrı bir tencereye alarak ince kıyılmış soğan ve taze soğanları güzelce kavurun. Önceden ıslatmış olduğunuz pirinçleri de süzerek ekleyin kavurmaya devam edin.
- Hafif haşlanan enginarları büyüklüğüne göre 4 yada 6 parçaya bölerek ekleyin, biraz daha kavurun tuz ve şekerini ekleyin.
- Enginarların haşlama suyunu da ekleyerek kısık ateşte pişmeye alın. (Suyun pilavınızın üstünü hafifçe geçmesi yeterli olacaktır. )
- Piştikten ve hafif demlendikten sonra servis tabağına alın hafifçe sızma zeytinyağı dökerek bol dereotu ile süsleyerek servis edin. Afiyet şifa olsun.