Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginarlı Otlu Basmati Pilavı Tarifi

Enginarlı Otlu Basmati Pilavı

Enginarlı Otlu Basmati Pilavı Tarifi

Enginarlı Otlu Basmati Pilavı tarifi: Enginarlı Otlu Basmati Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Otlu Basmati Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginarlı Otlu Basmati Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet enginar
  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı sebze çeşni

Enginarlı Otlu Basmati Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Enginarların çanak kısımları, iç yaprakları ve sapları ayıklanıp güzelce temizlendikten sonra yıkanır.
  • Yıkanan kısımları limon suyu ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Başka bir tencereye 1 su bardağı sıcak su, 1 su bardağı enginarların haşlandığı su olacak şekilde zeytinyağı ve sebze çeşnisi koyulur.
  • Ardından basmati pirinci eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pilav haşlandıktan sonra küp küp doğranan enginar çanakları ve sapları, doğranmış maydanoz ve dereotu pilavın olduğu tencereye eklenir ve hepsi harmanlanır.
  • Ilıdıktan sonra enginar yaprakları ile birlikte servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun :)

Enginarlı Otlu Basmati Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Enginarların kararmasını önlemek için enginarlar hemen limonlu suya koyulmalıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025