Enginarlı Otlu Basmati Pilavı Tarifi
Enginarlı Otlu Basmati Pilavı tarifi: Enginarlı Otlu Basmati Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Otlu Basmati Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Enginarlı Otlu Basmati Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet enginar
- 1 su bardağı basmati pirinci
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı sebze çeşni
Enginarlı Otlu Basmati Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Enginarların çanak kısımları, iç yaprakları ve sapları ayıklanıp güzelce temizlendikten sonra yıkanır.
- Yıkanan kısımları limon suyu ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Başka bir tencereye 1 su bardağı sıcak su, 1 su bardağı enginarların haşlandığı su olacak şekilde zeytinyağı ve sebze çeşnisi koyulur.
- Ardından basmati pirinci eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pilav haşlandıktan sonra küp küp doğranan enginar çanakları ve sapları, doğranmış maydanoz ve dereotu pilavın olduğu tencereye eklenir ve hepsi harmanlanır.
- Ilıdıktan sonra enginar yaprakları ile birlikte servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun :)
Enginarlı Otlu Basmati Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Enginarların kararmasını önlemek için enginarlar hemen limonlu suya koyulmalıdır.