Enginarlı Makarna Tarifi
Enginarlı Makarna tarifi: Enginarlı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Enginarlı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet enginar ( veya bulursanız 5 adet enginar kalbi)
- 1/3 demet maydanoz
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çimdik toz kişniş
- 1/2 paket Kalem Makarna
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Enginarlı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarnayı kaynamış tuzlu suyun içerisine atın ve haşlayın.
- Enginarları pasta dilimler gibi 8 dilime bölün, eğer enginar kalbi ise 4 e bölmeniz yeterli.
- Maydanozu incecik kıyın.
- Zeytinyağını kızdırın, dilimlediğiniz enginarları sotelemeye başlayın.
- 5 dakika kadar soteledikten sonra makarnayı haşladığınız sudan yarım kepçe kadar alıp enginarların üzerine ekleyin.
- Limon suyunu, karabiberini, kişnişini ve tuzunu da ekleyip tencerenin/tavanın kapağını kapatın.
- Bu arada haşlanan makarnanızı sürüp 1/2 çay bardağı kadar makarna suyunu kenara alın.
- Enginarlar yumuşayınca 10-15 dakika kadar sonra kıydığınız maydanozu ekleyip şöyle bir karıştırın.
- Süzdüğünüz makarnaları enginarların içine ekleyin. Eğer enginarlar bütün suyunu çektiyse ayırdığınız makarna suyunu da ekleyin. Eğer enginarların suyu varsa, başka su eklenmesine gerek yok.
- Enginarın suyu ve makarna bütünleşene kadar 1-2 dakika soteleyin.
- Üzerine parmesan peyniri rendeleyip servis edeblirsiniz.
Enginarlı Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Enginara eklediğiniz makarna suyu tuzlu olacağından ekstra tuz eklerken dikkatli olun.