Enginarlı Kuşkonmazlı Pilav Tarifi
Enginarlı Kuşkonmazlı Pilav tarifi: Enginarlı Kuşkonmazlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Kuşkonmazlı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Enginarlı Kuşkonmazlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı jasmine (yasemin) pirinç
- 3 su bardağı su
- 3 adet enginar
- 6 adet kuşkonmaz
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Enginarlı Kuşkonmazlı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletip suyunu süzelim. Kuşkonmazları zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayıp 180 derecede, hafif kızarana dek pişirelim.
- Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında çevirelim. Enginarları küçük küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyelim.
- Son olarak pirinçleri ekleyelim. Karıştırdıktan sonra suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Servis ederken dereotu ekleyelim. Afiyet olsun.