Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginarlı Karidesli Burgu Makarna Tarifi

Enginarlı Karidesli Burgu Makarna

Enginarlı Karidesli Burgu Makarna Tarifi

Enginarlı Karidesli Burgu Makarna tarifi: Enginarlı Karidesli Burgu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Karidesli Burgu Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginarlı Karidesli Burgu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram Burgu Makarna
  • 300-400 gram karides (temizlenmiş karides) (jumbo tercih edin)
  • 6-7 adet enginar
  • 1/2 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4-5 diş sarımsak (ayrıca 2 diş karidesi sotelerken kullanmak için)
  • 5-6 adet sivri biber
  • 1 adet büyük boy kapya biber
  • 1 adet büyük boy rendelenmiş domates
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kuru fesleğen (dilerseniz taze fesleğen)
  • 1 tutam tuz
  • 1 küçük boy kase mozzarella peyniri
  • 1 küçük boy kase parmesan
  • 1 su bardağı makarna suyu

Enginarlı Karidesli Burgu Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Temizlenmiş karidesleri 2 diş sarımsakla birlikte tereyağında soteleyin kenara alın.
  • Enginar çanaklarını üzerini geçecek kadar limonlu suda 10 dakika kadar hafif diri kalacak şekilde haşlayın, süzün ve büyüklüğüne göre eşit bir şekilde üçgen kesip onu da kenara alın.
  • Tereyağını eritip önce 4-5 diş sarımsak ardından minik doğranmış 5-6 yeşil sivri biber, 1 büyük kapya biberi hafif kavurup dilimlenmiş enginarları ve domatesi de ilave edip bir süre daha kavurun.
  • Önceden haşladığımız 200 gram kadar makarnayı, karidesi, kekiği,karabiberi ve kuru fesleğeni, tuzu ilave edin. Şöyle bir harmanladıktan hemen sonra ocaktan alın.
  • Mozarella ve parmesan peyniri serpiştirip karıştırın ardından fırın kabına alın. Üzerine de mozarella peyniri rendeleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynirler eriyene kadar fırınlayın.
  • Bu güzel yemeğin keyfini çıkarın.

Enginarlı Karidesli Burgu Makarna tarifinin püf noktası nedir?

Fırınlamadan önce fırın kabına yarım çay bardağı kadar haşladığınız makarnanın suyundan koyabilirsiniz. Üzeri peynirle kızaran makarnanın altı daha yumuşak bir dokuya sahip olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025