Enginarlı Foccacia Tarifi
Enginarlı Foccacia tarifi: Enginarlı Foccacia için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Foccacia nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Enginarlı Foccacia yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 600 gram un
- 450 mililitre ılık su
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 5 gram instant maya
Üzeri için:
- 6-7 adet enginar kalbi
- 4-5 dal taze biberiye
- 2 yemek kaşığı sarımsak konfi
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Enginarlı Foccacia tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle enginarları 20-30 dakika kadar limonlu suda kontrollü haşlayın. Fırında da pişeceğinden hafif diri yani al dente olmalı. Karıştırma kabına unu, mayayı koyarak karıştırın.
- Ilık suyun içinde tuzu eritin ve zeytinyağıyla beraber una ilave edip yoğurun.
- Çok katı bir hamur olmayacağı için fazladan un ilave etmemeye özen gösterin.
- Dibine biraz zeytinyağı döktüğünüz kaba aktarıp üzerini streç filmle kapatın. 25 dakika sonra, 20 dakikalık aralıklarla 3-4 defa katlama işlemi yapın. (Yani hamuru dört kenarından tutup esnetin ve ortada birleştirin.)
- Katlama işlemi bittikten sonra yine üzerini kapatıp hamuru buzdolabına kaldırın.
- Bu işlemleri bir gün önceden yapıp 12-13 saat bekletebilirsiniz. Ertesi gün dolaptan çıkarın ve 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla yağlanmış tepsiye hamuru aktarın.
- Parmak uçlarınızla tepsiye yayın. Üzerini kapatıp önce 20 dakika dinlendirin. Sonra birer saat arayla 2 kez, ıslak parmak uçlarınızla bastırarak hamurda çukurlar yapın.
- Bu aşamalarda baloncuklar olacak. İkinci 1 saat sonunda, hamurun üzerine sarımsak konfinin yağından sürün.
- Sarımsak konfileri, yine konfi yağıyla yağladığınız enginarları ve taze biberiyeyi hamurun içine hafif gömerek yerleştirin.
- Deniz tuzu serpiştirin ve 230 derece fırında 15-20 dakika, kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Enginarlı Foccacia tarifinin püf noktası nedir?
Sarımsak konfi yerine ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağı, biberiye ve kekik ile karıştırıp kullanabilirsiniz