Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginarlı Etli Ev Yemeği Tarifi

Enginarlı Etli Ev Yemeği

Enginarlı Etli Ev Yemeği Tarifi

Enginarlı Etli Ev Yemeği tarifi: Enginarlı Etli Ev Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Etli Ev Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginarlı Etli Ev Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuzu kuşbaşı (dana da olur)
  • 3 adet enginar (Beşer parçaya kesilmiş)
  • 1 kase bezelye
  • 1 kase fasulye
  • 2 adet orta boy soğan (küp küp doğranmış)
  • 3-4 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Enginarlı Etli Ev Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını tencereye alıp iyice ısıtalım ve etleri ekleyelim.
  • Etler kendi suyunu bırakıp tamamen çekene kadar yüksek ateşte çeviriyoruz.
  • Sonrasında soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Biraz yumuşayınca salçaları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Baharatları da ekleyebiliriz.
  • Kalan sebzeleri ekleyip üzerini geçene kadar sıcak su ekleyelim. Biraz kaynattıktan sonra yaklaşık 1 saat kısık ateşte kapağı kapalı sebzeler ve etler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Tüm sebzeler ve etler yumuşayınca servise hazır demektir! Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025