Enginarlı Etli Ev Yemeği Tarifi
Enginarlı Etli Ev Yemeği tarifi: Enginarlı Etli Ev Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Etli Ev Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Enginarlı Etli Ev Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuzu kuşbaşı (dana da olur)
- 3 adet enginar (Beşer parçaya kesilmiş)
- 1 kase bezelye
- 1 kase fasulye
- 2 adet orta boy soğan (küp küp doğranmış)
- 3-4 diş sarımsak (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Enginarlı Etli Ev Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını tencereye alıp iyice ısıtalım ve etleri ekleyelim.
- Etler kendi suyunu bırakıp tamamen çekene kadar yüksek ateşte çeviriyoruz.
- Sonrasında soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Biraz yumuşayınca salçaları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Baharatları da ekleyebiliriz.
- Kalan sebzeleri ekleyip üzerini geçene kadar sıcak su ekleyelim. Biraz kaynattıktan sonra yaklaşık 1 saat kısık ateşte kapağı kapalı sebzeler ve etler yumuşayana kadar pişirelim.
- Tüm sebzeler ve etler yumuşayınca servise hazır demektir! Afiyet olsun.