Enginar ve İç Baklalı Pilav Tarifi
Enginar ve İç Baklalı Pilav tarifi: Enginar ve İç Baklalı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar ve İç Baklalı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Enginar ve İç Baklalı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet taze enginar
- 250 gram taze iç bakla
- 1 büyük su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 3-4 dal dereotu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Enginar ve İç Baklalı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçler biraz ılık su ile ıslatılıp dinlendirilir.
- Enginarları 8 eşit parçaya üçgen şeklinde keselim. Yaklaşık 5 ile 6 dakika haşlayalım.
- İç baklaları da 5 ile 6 dakika haşlayalım.
- Soğanımızı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağı ile kavuralım. Hafif ölünce pirinci yıkayıp, süzüp soğanlara ilave edelim.
- 2 ile 3 dakika çevirip enginar ve iç baklalarımızı ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Pirinçler birbirine yapışana dek kavurmaya devam edelim. Tereyağımızı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Sıcak suyu ve et suyunu ilave edip suyunu çektirene kadar pişirelim. En son dereotunu ince kıyıp pilavın üzerine serpelim.
- Ocağın altını kapatıp pilavı dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Enginar ve İç Baklalı Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeleri sıcak suyumuzu ve et suyumuzu ilave etmeden iyice kavuralım.
Enginar ve İç Baklalı Pilav tarifi için servis önerisi
Yanında bir kase yoğurt ile servis edebilirsiniz.