Enginar Sarması Tarifi
Enginar Sarması tarifi: Enginar Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Enginar Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet taze nane
- 1/2 demet maydanoz
- 24 adet asma yaprağı
- 6 adet enginar
Pişirmek İçin:
- 2 adet büyük boy kuru soğan (tencerenin tabanına dizmek için)
- 1,5 su bardağı su
Enginar Sarması tarifi nasıl yapılır?
- İç harcını pişireceğiniz tencereye zeytinyağını ve doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından pirinç, çam fıstığı, kuş üzümü, tuz, yenibahar, karabiber ve toz şekeri ekleyip pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
- Son olarak suyunu ilave edip 2 dakika harlı ateşte, ardından kısık ateşte hafif diri kalacak şekilde pişirmeye bırakın.
- Pişen iç pilavın içerisine taze nane, dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Asma yaprağını tezgaha serin. Eğer yapraklar küçükse 2şer adet enginarı kapatacak büyüklükte sererek yapabilirsiniz.
- Asma yaprağının üzerine enginarı ekleyin.
- Enginarın üzerine pişirdiğiniz iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyun.
- Üzerini tekrardan asma yaprağıyla kapatın ve alttaki yapraklarla birbirine yapışmasını sağlayın.
- Enginarları pişireceğiniz tencerenin tabanına halka dilimlenmiş soğanları yayın.
- Hazırladığınız sarmaları soğanların üzerine yerleştirin.
- Suyunu ilave edip, enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.