Enginar Sapı Salatası Tarifi
Enginar Sapı Salatası tarifi: Enginar Sapı Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Sapı Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Enginar Sapı Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15 adet enginar sapı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1/2 adet limonlu su
- 1/2 adet limon
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Enginar Sapı Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Sapların ortasındaki beyaz kısmı almaya dikkat ediyoruz. Kabuklarını ince keserseniz, enginar salatasında acı bir tat olur. Beyaz kısmı almaya özen gösterelim.
- Ayıkladığımız sapları unlu ve limonlu suya koyuyoruz. Sapların kararmaması için ayıklarken bıçak değen yerlere limon sürmeyi unutmayın.
- Tenceremize yaklaşık 2 litre sıcak suyu koyduktan sonra tuz ekliyoruz ve enginar saplarımızı alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Yaklaşık 20 dakika kaynayan enginar saplarının pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Enginar sapları piştikten sonra soğuması için bir kaba alıyoruz.
- Enginar saplarımız soğurken biz de diğer taraftan salatamızın sosunu hazırlıyoruz. Yarım limonun suyunu sıkıyoruz. Ardından 3-4 diş sarımsağı ezerek limon suyunun içine atıyoruz.
- Tuz ve zeytinyağı eklediğimiz sosu güzelce çırpıyoruz. Sosumuzu enginar saplarının her yerine gelecek şekilde gezdiriyoruz. Ardından güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerine ince kıyılmış dere otları ile servis ettiğimiz salatamız artık hazır. Afiyet olsun.