Enginar Midye Tarifi
Enginar Midye tarifi: Enginar Midye için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Midye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Enginar Midye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet enginar (sakız)
- 200 gram pirinç
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kasesi kuş üzümü
- 2 çorba kaşığı çam fıstığı
- 1 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet limon
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet yumurta beyazı
Enginar Midye tarifi nasıl yapılır?
- Enginarın en dışındaki yapraklar atılır. İnce yapraklara gelinceye kadar koparılır çanağın içi temizlenir hemen yıkanıp tencereye alınır.
- Üzerine yarım limon,bir tutam tuz,bir fincan zeytinyağı dökülür.Bir su bardağı su ilave edilerek yapraklar yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Soğan ve enginarın çanağı ince doğranır bir su bardağı zeytinyağı ile çam fıstığı ilave edilerek 5 dakika kavrulur.
- Yıkanan pirinç kavrulan harcın içine tuz,şeker ve kuşüzümü ilave edilerek dökülür. 2 dakika tüm malzemelerle kavrulur,haşlanan yaprakların suyu kavrulan pirince süzülür.
- Yarım su bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte yarı pişmiş bir pilav elde edilir,ılıklaşıncaya kadar bekleyip pilavın üzerine karabiber,doğranmış dereotu ve bir yumurtanın akıyla iyice karıştırılır.
- Buharda pişirme kabı tencereye yerleştirilir,1 su bardağı su konulur,ele alınan yaprağın içine 1 tatlı kaşığı pilav konularak ikinci yaprak üzerine kapatılır. Yapraklar tamamlanınca buharda pişirme kabının üzerine yerleştirilir.
- Kaynadıktan sonra ocak kısılarak 45 dakika pişirilir soğuduktan sonra servis kabına alınır ve üzerine yarım limonun suyu gezdirilir. İstenirse tuz ve zeytinyağı ilave edilebilir.