Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk Tarifi
Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk tarifi: Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 parça kemiksiz tavuk but
- 1 kavanoz enginar kalbi
- 1 su bardağı kuru domates
- 3 diş sarımsak
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 demet fesleğen
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı acı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle sarımsakları minicik doğrayın, kuru domatesleri de ince şeritler halinde doğrayın.
- Enginar kalplerini ortadan ikiye kesin. Fesleğenlerinizi de yıkadıktan sonra doğrayın.
- Tavukların iki tarafını da tuz ve karabiber ile ovun.
- Tereyağını tavaya alın ve eriyince tavukları pişirin. Tavuklar pişince kenara alın.
- Aynı tavaya sarımsakları ekleyin. Hafif renk değiştirince domatesleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Salçaları ekleyin ve karıştırın. Salça biraz eriyince sıcak suyu ekleyin ve biraz fokurdatarak karıştırın.
- Suyu biraz çekince enginar kalplerini ekleyin. Hemen ardından da kremayı ekleyin ve krema tamamen karışana kadar pişirerek karıştırmaya devam edin.
- En son tavukları da ekleyip bir 10-15 dakika kadar sos ile beraber pişirin.
- Yemeğiniz pişince altını kapatın ve fesleğenleri ekleyin. Afiyet olsun!