Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk Tarifi

Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk

Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk Tarifi

Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk tarifi: Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 parça kemiksiz tavuk but
  • 1 kavanoz enginar kalbi
  • 1 su bardağı kuru domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet fesleğen
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı acı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Enginar Kalpli Kuru Domatesli Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle sarımsakları minicik doğrayın, kuru domatesleri de ince şeritler halinde doğrayın.
  • Enginar kalplerini ortadan ikiye kesin. Fesleğenlerinizi de yıkadıktan sonra doğrayın.
  • Tavukların iki tarafını da tuz ve karabiber ile ovun.
  • Tereyağını tavaya alın ve eriyince tavukları pişirin. Tavuklar pişince kenara alın.
  • Aynı tavaya sarımsakları ekleyin. Hafif renk değiştirince domatesleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Salçaları ekleyin ve karıştırın. Salça biraz eriyince sıcak suyu ekleyin ve biraz fokurdatarak karıştırın.
  • Suyu biraz çekince enginar kalplerini ekleyin. Hemen ardından da kremayı ekleyin ve krema tamamen karışana kadar pişirerek karıştırmaya devam edin.
  • En son tavukları da ekleyip bir 10-15 dakika kadar sos ile beraber pişirin.
  • Yemeğiniz pişince altını kapatın ve fesleğenleri ekleyin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025