Enginar Ezmesi Tarifi
Enginar Ezmesi tarifi: Enginar Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Ezmesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Enginar Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet enginar
- 8 adet arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 yemek kaşığı worcestershire sos
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1/2 çay kaşığı beyaz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 adet ceviz içi
- 1/2 adet limon
Enginar Ezmesi tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını kızdırın ve arpacık soğanları sotelemeye başlayın.
- Soğanlar renk almaya başlayınca ince ince kıydığınız sarımsakları ekleyin.
- Maydanozları kıyın ve sarımsakların kokusu çıkmaya başlayınca enginarlarla birlikte kıyılmış maydanozları da tencereye ekleyin.
- Enginarların üzerine limonu sıkın ve 1/2 çay bardağı su koyup, tuzunu da ekleyip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin
- Enginarlar yumuşayınca, soğanlarıyla beraber tencereden alın ve blendera atın.
- Ceviz dışındaki bütün diğer malzemeleri de atıp, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Son olarak cevizleri de atıp dişe gelecek büyüklükte kalacak şekilde parçalanana kadar tekrar karıştırın.
- Enginar ezmenizi, ister meze olarak tüketebilir, ister sandviçlerinize sürebilir, isterseniz yemeklerinize sos yapabilirsiniz.