Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginar Ezmesi Tarifi

Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi Tarifi

Enginar Ezmesi tarifi: Enginar Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Ezmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginar Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet enginar
  • 8 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı worcestershire sos
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1/2 çay kaşığı beyaz biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 adet ceviz içi
  • 1/2 adet limon

Enginar Ezmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını kızdırın ve arpacık soğanları sotelemeye başlayın.
  • Soğanlar renk almaya başlayınca ince ince kıydığınız sarımsakları ekleyin.
  • Maydanozları kıyın ve sarımsakların kokusu çıkmaya başlayınca enginarlarla birlikte kıyılmış maydanozları da tencereye ekleyin.
  • Enginarların üzerine limonu sıkın ve  1/2 çay bardağı su koyup, tuzunu da ekleyip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin
  • Enginarlar yumuşayınca, soğanlarıyla beraber tencereden alın ve blendera atın.
  • Ceviz dışındaki bütün diğer malzemeleri de atıp, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Son olarak cevizleri de atıp dişe gelecek büyüklükte kalacak şekilde parçalanana kadar tekrar karıştırın.
  • Enginar ezmenizi, ister meze olarak tüketebilir, ister sandviçlerinize sürebilir, isterseniz yemeklerinize sos yapabilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025