Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginar Dolması Tarifi

Enginar Dolması

Enginar Dolması Tarifi

Enginar Dolması tarifi: Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet orta boy enginar
  • 100 gram pirinç
  • 1 demet dereotu
  • 1/2 demet taze soğan
  • 1 adet kereviz sapı
  • 500 gram körpe ıspanak yaprağı
  • 200 ml. zeytinyağı
  • 6 adet limon
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Taze enginarların yaprak kısımlarını dikkatli bir şekilde soyun, sap kısımlarını kesin. Ayıklayıp bol suda yıkadığınız taze soğan, dereotu ve kereviz sapını ince ince doğrayın.
  • Ortadan ikiye kestiğiniz limonların suyunu sıkın. Ayıklanmış pirinci bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Ispanak yapraklarını pişirme esnasında kullanmak üzere ayıklayın.
  • Ayıklanmış ıspanak yapraklarını ısıya dayanıklı fırın kabının tabanına serin. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinç, doğranmış yeşillikler, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
  • Ayıklanmış enginarların çanak kısımlarını hazırladığınız harçla doldurup fırın kabına dizin. Enginarların üzerine zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve çok az miktarda su gezdirin.
  • Fırın kabını alüminyum folyo ile sarıp enginar dolmalarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika pişirin.
  • Servis tabaklarına bir parça ıspanak alıp üzerine enginar dolması yerleştirin. Üzerine kendi suyundan gezdirip dereotu ile süsledikten sonra servis edin.

Enginar Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Ayıklanmış enginarları kararmaması için limon suyuyla ovun, yeşillikleri ince ince doğrayın.Kullandığınız alüminyum folyonun parlak kısmının üst kısımda kalıp gıdalara temas etmemesini sağlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025