Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginar Dolması Tarifi

Enginar Dolması

Enginar Dolması Tarifi

Enginar Dolması tarifi: Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet enginar
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ dereotu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 fincan zeytinyağ

Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • ilk iş büyükce bir kaba su doldurup içine yarim limon suyu ekliyoruz . Enginarlarımızın uç kısmını keskin bir bıçakla düzgün kesiyoruz. 1 tatlı kaşığı yardımıyla ortasındaki tüylü kısmı temizliyoruz.
  • Temizlenen enginarlar suyun içine koyuyoruz.
  • Pirinç yıkıyoruz.  Soğanı yeşillikleri ve domatesi incecik doğruyoruz. Baharatları, kıymayı , salçayı ve zeytin yağını ilave edip tüm malzemeler iyice karıştırıyoruz.
  • Suyun içinden enginarlarimizı bir bir alıp orta kısmını hafifçe yapraklarını açarak genişletelim.
  • Ortasına dolma harcımızdan koyup yaprak aralarını da açarak dolma harcından koyarak dolduralım.
  • Tercihen düdüklü tencereye doldurduğunuz enginarları yerleştirelim. 2 su bardağı sıcak su ilave edip kapağı kapatalım.
  • 26 veya 40 dakika kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun

Enginar Dolması tarifinin püf noktası nedir?

25 veya 30 dakika kısık ateşte düdüklü tencerede pişirilir.

Enginar Dolması tarifi için servis önerisi

Dolma içinizin bir kısmı ile yaprak sarması da yaparak aynı tencerede pişirebilirsiniz. Enginarın tüm lezzeti yaprak sarmasına da geçecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025