Enginar Dolması Tarifi
Enginar Dolması tarifi: Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 tabaklık
Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Enginar için:
İç harcı için:
- 1 demet taze soğan
- 1 demet dereotu
- 1/2 demet taze nane
- 8-10 dal maydanoz
- 60 gram pirinç
- 1 adet portakal
- 2 adet limon
- 1/2 adet yeşil elma
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1-2 dal taze kekik
- 100 gram zeytinyağı
- 1 demet pazı
Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Portakal ve limonun suyu sıkılır ve bir kenara alınır. Kalan bütün yeşillikler ve elma çok ince doğranır.
- Pirinç iyice yıkanır ve yeşilliklerin içine eklenir. Baharatlar, sıkılan portakal ve limon sularına zeytinyağı eklenir, iyice karıştırılır.
- Pazı yıkanır doğranır ve dolmanın dizileceği tepsinin altına serilir. Enginarlar doldurulur ve tepsiye dizilir.
- Üzerine bir miktar yağ gezdirilir. Biraz limon suyu eklenir. Tepsinin üstü folyo ile kapatılıp önce ocakta kaynatıldıktan sonra fırına alınır.
- 200 derecede 40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk servis edilir. Afiyet olsun.