Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginar Dolması Tarifi

Enginar Dolması

Enginar Dolması Tarifi

Enginar Dolması tarifi: Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Enginar için:

  • 4-5 adet enginar

İç harcı için:

  • 1 demet taze soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1/2 demet taze nane
  • 8-10 dal maydanoz
  • 60 gram pirinç
  • 1 adet portakal
  • 2 adet limon
  • 1/2 adet yeşil elma
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1-2 dal taze kekik
  • 100 gram zeytinyağı
  • 1 demet pazı

Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Portakal ve limonun suyu sıkılır ve bir kenara alınır. Kalan bütün yeşillikler ve elma çok ince doğranır.
  • Pirinç iyice yıkanır ve yeşilliklerin içine eklenir. Baharatlar, sıkılan portakal ve limon sularına zeytinyağı eklenir, iyice karıştırılır.
  • Pazı yıkanır doğranır ve dolmanın dizileceği tepsinin altına serilir. Enginarlar doldurulur ve tepsiye dizilir.
  • Üzerine bir miktar yağ gezdirilir. Biraz limon suyu eklenir. Tepsinin üstü folyo ile kapatılıp önce ocakta kaynatıldıktan sonra fırına alınır.
  • 200 derecede 40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025