Enginar Dolması Tarifi
Enginar Dolması tarifi: Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy soğan
- 4 adet enginar
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kavanoz garnitür
- 1/2 adet portakal
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1/2 adet limon
Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
- Dört adet enginarı bir kaba koyup yarım limonu sıkalım ve ovalayalım. Amaç limonun her yerine değmesi.
- Enginarları kavrulmak üzere olan soğanların içine yerleştirelim çanak görevi görecekleri için kapaklı bir tava işinizi görecektir.
- Tuz ve karabiber serpelim.
- İki tatlı kaşığı kadar garnütür koyalım.
- 1 su bardağı su ekleyelim.
- Yarım portakalı üstüne sıkalım. Bir süre pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Enginar Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Garnitürü hazır kullanmak istemiyorsanız hepsini kendiniz hazırlayabilirsiniz bu sefer pişirme süresini biraz uzun tutmayı unutmayın.