Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginar Dolma Tarifi

Enginar Dolma

Enginar Dolma Tarifi

Enginar Dolma tarifi: Enginar Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Dolma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginar Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy enginar (taze, çiçek enginar)
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tatlı kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
  • 2 tatlı kaşığı toz yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp şeker
  • 1 avuç dereotu
  • 1 fincan zeytinyağı

Enginar Dolma tarifi nasıl yapılır?

  • İncecik doğradığımız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğanlarımızın üzerine dolmalık fıstıklarımızı ekliyor 2 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Kavrulan soğan ve fıstıklarımızın üzerine nişastasından arındırdığımız pirinçlerimizi ve suda beklettiğimiz kuş üzümlerimizi ekliyor, karıştırdıktan sonra pirinçlerin yarısı kadar sıcak su ekliyoruz.
  • Yenibahar, tuz, şeker ilave ederek karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp suyun çekmesini bekliyoruz.
  • Suyu çeken harcımızın altını kapatarak, ince kıyım doğramış olduğumuz dereotunu ilave ediyoruz.
  • Harcımız ılıyınca çanak kısmı ve yaprak aralarına iç harcımızı doldurup üzerine limon dilimi ekleyerek, tenceremize yerleştiriyoruz.
  • Enginarların yarısını geçmeyecek şekilde temceremize sıcak su ilave ediyoruz. Suya, kalan limonların suyunu, tuz ve zeytinyağı ekliyoruz.
  • 20 dakika sonunda yapraklar sararınca, altını kapatıp ılıdığı vakit afiyetle yiyoruz.

Enginar Dolma tarifinin püf noktası nedir?

Pişme süresi, enginarın büyüklüğüne göre değişkendir.

Enginar Dolma tarifi için servis önerisi

Yaprakları sıyırmayı unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025