Enginar Dolma Tarifi
Enginar Dolma tarifi: Enginar Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Dolma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Enginar Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet enginar
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 bağ taze soğan
- 1 bağ taze nane
- 1 paket kuş üzümü (ıslatılmış)
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 20-25 adet asma yaprağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet soğan (tencerenin altına dizmek için)
- 1 adet limon (tencerenin altına dizmek için)
Enginar Dolma tarifi nasıl yapılır?
- Yıkanmış, nişastasından arınmış pirincin içerisine kavrulmuş soğan, taze soğan, taze nane, kuş üzümü, yenibahar, kuru nane, tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
- Unlu ve limonlu suda beklettiğimiz çanak enginarların ortasına iç pilavı koyuyoruz. Her tarafını kapatacak şekilde yaprakla sarıp yaprakları da alt kısımda topluyoruz.
- Pişirme işlemi yapacağımız tencerenin altına halka kestiğimiz soğanları, limon kabuklarını ve limon dilimlerini koyuyoruz. Limonun beyaz kısımlarını kullanmamalıyız.
- Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine tek tek zeytinyağı gezdiriyoruz ve çanak kısımların yarısına gelecek kadar da sıcak su döküyoruz.
- Yağlı kağıt ile üzerini ve tencerenin kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 2 saat kontrollü pişiriyoruz, gerekirse su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.