Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginar Dolma Tarifi

Enginar Dolma

Enginar Dolma Tarifi

Enginar Dolma tarifi: Enginar Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Dolma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginar Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 bağ taze soğan
  • 1 bağ taze nane
  • 1 paket kuş üzümü (ıslatılmış)
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 20-25 adet asma yaprağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet soğan (tencerenin altına dizmek için)
  • 1 adet limon (tencerenin altına dizmek için)

Enginar Dolma tarifi nasıl yapılır?

  • Yıkanmış, nişastasından arınmış pirincin içerisine kavrulmuş soğan, taze soğan, taze nane, kuş üzümü, yenibahar, kuru nane, tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
  • Unlu ve limonlu suda beklettiğimiz çanak enginarların ortasına iç pilavı koyuyoruz. Her tarafını kapatacak şekilde yaprakla sarıp yaprakları da alt kısımda topluyoruz.
  • Pişirme işlemi yapacağımız tencerenin altına halka kestiğimiz soğanları, limon kabuklarını ve limon dilimlerini koyuyoruz. Limonun beyaz kısımlarını kullanmamalıyız.
  • Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine tek tek zeytinyağı gezdiriyoruz ve çanak kısımların yarısına gelecek kadar da sıcak su döküyoruz.
  • Yağlı kağıt ile üzerini ve tencerenin kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 2 saat kontrollü pişiriyoruz, gerekirse su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025