Enginar Çanak Tarifi
Enginar Çanak tarifi: Enginar Çanak için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Çanak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Enginar Çanak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet büyük boy enginar
- 1 adet soğan
- 1 adet büyük boy limon
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 2,5 su bardağı su
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet patates
- 1 tutam dereotu
Enginar Çanak tarifi nasıl yapılır?
- Patates, havuç ve bezelyeyi hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
- Bir tencerede soğanı rendeleyip yarım su bardağı zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavuralım. İçerisine haşladığımız havuç, patates ve bezelyeyi atıp üzerine toz biber ve tuzu ekleyelim.
- Enginarları tencereye alıp içlerini hazırladığımız harç ile dolduralım ve pişirmek için 1 limon suyu, zeytinyağı ve suyumuzu ekleyip kapağını kapatalım. Afiyet olsun.