Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginar Çanak Tarifi

Enginar Çanak

Enginar Çanak Tarifi

Enginar Çanak tarifi: Enginar Çanak için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Çanak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginar Çanak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet büyük boy enginar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük boy limon
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet patates
  • 1 tutam dereotu

Enginar Çanak tarifi nasıl yapılır?

  • Patates, havuç ve bezelyeyi hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
  • Bir tencerede soğanı rendeleyip yarım su bardağı zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavuralım. İçerisine haşladığımız havuç, patates ve bezelyeyi atıp üzerine toz biber ve tuzu ekleyelim.
  • Enginarları tencereye alıp içlerini hazırladığımız harç ile dolduralım ve pişirmek için 1 limon suyu, zeytinyağı ve suyumuzu ekleyip kapağını kapatalım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025