Enginar Çanağında Tavuk Sote Tarifi
Enginar Çanağında Tavuk Sote tarifi: Enginar Çanağında Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Çanağında Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Enginar Çanağında Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Enginar için:
- 6 adet enginar (haşlanmış)
Tavuk sote için:
- 300 gram tavuk göğsü
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 5 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
- 3 yemek kaşığı lutenitsa sos
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
Enginar Çanağında Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı ve kapya biberi yemeklik doğradım. Sote tavasına zeytinyağı ekledim ve yağı hafif kızdırdım. Doğranmış soğan ve kapya biberi soteledim.
- Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tavaya ekledim. Yüksek ateşte tavuğun suyunu salmasına izin vermeden soteleme işlemine devam ettim.
- Bezelye ve lutenitsa sosu da ekleyip karıştırdım. Sosunu hafif çektikten sonra tuz ve karabiberi de ekleyip tavayı ocaktan aldım.
- Enginar çanaklarını uygun büyüklükteki fırın kabına dizdim.
- Tavuk soteyi üzerlerlerine eşit miktarda dağıttıktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 200 derecede peynirler eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun.