Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Enginar Çanağında Tavuk Sote Tarifi

Enginar Çanağında Tavuk Sote

Enginar Çanağında Tavuk Sote Tarifi

Enginar Çanağında Tavuk Sote tarifi: Enginar Çanağında Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Çanağında Tavuk Sote nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Enginar Çanağında Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Enginar için:

  • 6 adet enginar (haşlanmış)

Tavuk sote için:

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 5 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
  • 3 yemek kaşığı lutenitsa sos
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

Enginar Çanağında Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı ve kapya biberi yemeklik doğradım. Sote tavasına zeytinyağı ekledim ve yağı hafif kızdırdım. Doğranmış soğan ve kapya biberi soteledim.
  • Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tavaya ekledim. Yüksek ateşte tavuğun suyunu salmasına izin vermeden soteleme işlemine devam ettim.
  • Bezelye ve lutenitsa sosu da ekleyip karıştırdım. Sosunu hafif çektikten sonra tuz ve karabiberi de ekleyip tavayı ocaktan aldım.
  • Enginar çanaklarını uygun büyüklükteki fırın kabına dizdim.
  • Tavuk soteyi üzerlerlerine eşit miktarda dağıttıktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 200 derecede peynirler eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025