Enginar Çanağında Kabak Sıyırtma Tarifi
Enginar Çanağında Kabak Sıyırtma tarifi: Enginar Çanağında Kabak Sıyırtma için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Çanağında Kabak Sıyırtma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Enginar Çanağında Kabak Sıyırtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. kabak
- 3/4 dal Taze soğanın yeşil yaprakları
- 1 kahve fincanı pirinç (sıcak suda bekletilmiş)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2/3 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu (yarısı kavrulurken yarısı su eklenince)
- 1 demet dereotu (yarısı içine yarısı üzerine ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 küp şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay tuz (azaltılıp arttıralabilir)
Enginar çanağı için
- 2 adet enginar
- 1/2 adet limon
- 2 litre su
- 1,5 çorba kaşığı tuz
Enginar Çanağında Kabak Sıyırtma tarifi nasıl yapılır?
- Kabaklarımızı boydan uzun uzun sebze soyacağı ile soyuyoruz.
- Çekirdekleri görünene kadar ince ince eşit kalınlıkta olmasına dikkat ediyoruz.
- Tenceremize zeytinyağını ilave ediyoruz ince doğradığımız sarımsakları ilave edip biraz çeviriyoruz.
- İnce doğradığımız kabakları ilave ediyoruz
- Limon suyunun yarısını, 2 küp şekerimizi, yeşil soğan yapraklarını, dereotumuzu, pirincimizi ilave edip kabaklar renk değiştirene kadar ara sıra karıştırarak kavuruyoruz.
- Suyumuzu ilave ediyoruz kalan yarım limon suyumuzu da ilave edip karabiber ve isteğe bağlı tuz ekleyip altı kısık pişiriyoruz.
- Enginarlarımızın sap kısmını kesip bir kaşık yardımıyla orta göbek kısmını temizliyoruz limon sürüyoruz kararmasın diye.
- 2 litre suyu kaynatıp tuz ilave edip enginarlarımızı tencerenin dibine yerleştirip haşlıyoruz.
- Yapraklar kolay kopup kök kısmı yumuşayınca haşlama tamamlanıyor, süzgeçten geçirip göbek kısmına pişirdiğimiz kabak sıyırmayı dolduruyoruz.
- Dereotuyla birlikte servis ediyoruz, afiyet olsun.
Enginar Çanağında Kabak Sıyırtma tarifi için servis önerisi
Üzerine inci kıyılmış dere otu serperek servis edebilirsiniz.