Enginar Cacık Tarifi
Enginar Cacık tarifi: Enginar Cacık için gerekli malzemeler nelerdir? Enginar Cacık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Enginar Cacık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet enginar sapı
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 adet salatalık
- 15 yaprak taze nane
- 3 dal dereotu
Enginar Cacık tarifi nasıl yapılır?
- Enginar saplarını soyarak tuzlu kaynar suda bir dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirip kurutun.
- Enginar saplarını ufak küpler halinde doğrayın ve yoğurda ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve tuzla birlikte ekleyip karıştırın.
- Cacığı kaseye alın ve ortasını hafifçe açıp içine şeritler halinde salatalık, nane yaprakları ve dereotu yaprakları koyup süsleyin.
- Cacığı soğuk ve üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Enginar Cacık tarifinin püf noktası nedir?
Enginar saplarının kabuklarındaki kılçıklı kısmını soymaya özen gösterin. Bu sayede içindeki yumuşacık leziz enginarın tadını daha iyi alabilirsiniz.