Elmasiye Tarifi
Elmasiye tarifi: Elmasiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmasiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Elmasiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kivi
- 1 adet büyük boy elma
- 1 adet muz
- 4 adet yaprak jelatin
Hibiskus şerbeti için:
- 200 gram hibiskus
- 800 ml. kaynar su
- 200 ml. elma suyu
- 200 gram toz şeker
Servisi için:
- 100 gram manda kaymağı
- 20 gram toz şeker
Elmasiye tarifi nasıl yapılır?
- Tatlıya asıl tat ve rengini verecek olan Hibiskus şerbetini hazırlamak için; kurutulmuş Hibiskus çiçeklerini bir sürahiye alın. Kaynar su ile çay gibi demleyip, renk ve tadını vermesi için 5 dakika kadar bekletin.
- Demlenen bitki çayını süzüp tencereye aktarın. Elma suyu ve toz şekeri katıp, şeker eriyene kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak 5 dakika kadar kaynatın.
- Sıcak şerbeti ocaktan alın ve yaprak jelatinleri katıp, şerbetin kendi sıcaklığında erimelerini sağlayın.
- Kabuğunu soyduğunuz kivi ve muzu küçük küpler halinde kesin. Dört eşit parçaya bölüp çekirdekli kısımlarını temizlediğiniz elma dilimlerini diğer meyvelerle uyumlu olacak şekilde doğrayın.
- Yaprak jelatin eklediğiniz şerbet karışımına doğranmış meyveleri ekleyin. Servis kaselerine eşit olarak paylaştırdığınız tatlı karışımı soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
- Servisi için; manda kaymağını toz şeker ilavesiyle çırpın. Buzdolabından çıkardığınız tatlıları, krema sıkma torbasına aldığınız çırpılmış manda kaymağı ile süsledikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Elmasiye tarifinin püf noktası nedir?
Hibiskus çayının kendine has tat ve aromasından hoşlanıyorsanız toz şeker eklemeden sadece meyve şekeri ile tatlıyı hazırlayabilirsiniz.Buzdolabında bekleyen tatlılar ne kadar uzun süre beklerse o kadar çok kıvamlı olacaktır.Meyve küplerini şerbet karışımı soğuduktan sonra eklemeyi unutmayın.
Elmasiye tarifi için servis önerisi
Tatlıyı, çırpılmış krema ya da dondurma ile de servis edebilirsiniz.