Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmas Kurabiye Tarifi

Elmas Kurabiye

Elmas Kurabiye Tarifi

Elmas Kurabiye tarifi: Elmas Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmas Kurabiye nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmas Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 - 4 su bardağı un
  • 2,5 yemek kaşığı kakao

Bulamak İçin:

  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

  • 150 gram çikolata kreması

Elmas Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kaseye oda ısısında beklemiş tereyağı, yumurta, pudra şekeri, vanilin ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra azar azar unu da ilave ederek ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar güzelce yoğurun.
  • Kıvam alan hamurun üzerine son olarak kakaoyu da ilave edip, tekrar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 25 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve tam ortasından parmağınızı bastırın.
  • Kurabiye hamurlarını toz şekere bulayın ve pişirme kağıdı serili pişirme tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 11 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı gitmiş olan kurabiyelerin çukur kalan kısmına sıkma poşetine aldığınız çikolata kremasını sıkın ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Elmas Kurabiye ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021