Elmalı ve Tarçınlı Cheesecake Tarifi
Elmalı ve Tarçınlı Cheesecake tarifi: Elmalı ve Tarçınlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı ve Tarçınlı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
80 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Elmalı ve Tarçınlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 1/2 çay bardağı süt
Peynir katmanı için:
- 400 gram labne peyniri
- 200 gram süzme yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 mililitre krema
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 3 adet orta boy elma
Üzeri için:
- 1 adet elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
Elmalı ve Tarçınlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri robotta toz haline getirin. Üzerine eritilmiş tereyağı ve süt ilave edip tekrar karıştırın.
- Tabanına yağlı kağıt serilmiş 24 ya da 26 cm'lik kelepçeli kalıba yanları da olmak üzere eşit olarak yayalım. 180 dereceli fırında 10 ila 15 dakika arası pişirelim.
- Derin bir kapta toz şeker, labne ve yoğurdu şeker eriyene kadar karıştırın, teker teker yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Un, nişasta, vanilya, krema ve limon kabuğu ekleyip iyice karıştırın.
- Son olarak üzerine kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş elmaları dizip önceden ısıtılmış 140 dereceli fırında 1 saat 10 dakika pişirin.
- Piştikten sonra fırının kapağını hafif aralıklı bırakıp soğuyana kadar fırından almayın.
- Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpip mutlaka 1 gece buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
Elmalı ve Tarçınlı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Kekin lezzetinin tamamen oturması için bir gece buzdolabında dinlenmesi şart.