Elmalı ve Ayvalı Mini Turta Tarifi
Elmalı ve Ayvalı Mini Turta tarifi: Elmalı ve Ayvalı Mini Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı ve Ayvalı Mini Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Elmalı ve Ayvalı Mini Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1.5 su bardağı tam buğday unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
- 2 adet elma
- 1 adet ayva
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1/2 su bardağı ceviz
Elmalı ve Ayvalı Mini Turta tarifi nasıl yapılır?
- İç dolgusu için ayva ve elmaları rendeleyelim. Tavada suyunu çekene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra tarçın, bal ve cevizleri ekleyip karıştıralım.
- Hamur için un ve kabartma tozu hariç diğer hamur malzemelerini başka bir kaba koyup karıştıralım.
- Kontrollü bir şekilde unu ve kabartma tozunu ekleyelim. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalıplara koyalım ve şekil verelim.
- Hazırladığımız elmalı harcı hamurların içine koyalım. Kalan hamurdan ince parçalar keserek üzerine şekil verebiliriz
- 180 derece fırında 15-20 dakika hafif kızarana kadar pişirelim. Mini turtalarımız hazır afiyet olsun.
Elmalı ve Ayvalı Mini Turta tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun çok sert olmamasına özen gösterin.