Elmalı Turta Tarifi
Elmalı Turta tarifi: Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı un
İç harcı için:
- 4 adet elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 1/3 su bardağı ceviz
Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tüm hamur malzemelerini bir kapta yoğuruyoruz.
- Elde ettiğimiz yumuşak hamurun bir kısmını ayırıyoruz ve buzlukta 20-25 dakika kadar bekletiyoruzn(Fırına vermeden üzerine serpiştirmek için)
- Hamurumuz dinlenirken bir tavaya kabuklarını soyup rendelediğimiz elmaları koyuyoruz. İçine şeker, tarçın ve cevizi de ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Dinlendirdiğimiz hamuru tezgaha alarak tart kalıbı genişliğinde açıyoruz ve yağladığımız tart kalıbının içine alıyoruz. Kabarmaması için çatalla kısmi yerlere delikler açıyoruz.
- Tart kalıbının içindeki hamurumuzun içine elmalı harcı koyuyoruz ve buzlukta beklettiğimiz hamuru rendeleyerek heryerine serpiştiriyoruz
- Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz ve üzerine pudra şekeri ekleyerek servis yapıyoruz
Elmalı Turta tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuzun tezgaha yapışmasını istemiyorsanız iki yağlı kağıt ortasında açabilirsiniz.