Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta tarifi: Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tart hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı un

İç harcı için:

  • 4 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/3 su bardağı ceviz

Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tüm hamur malzemelerini bir kapta yoğuruyoruz.
  • Elde ettiğimiz yumuşak hamurun bir kısmını ayırıyoruz ve buzlukta 20-25 dakika kadar bekletiyoruzn(Fırına vermeden üzerine serpiştirmek için)
  • Hamurumuz dinlenirken bir tavaya kabuklarını soyup rendelediğimiz elmaları koyuyoruz. İçine şeker, tarçın ve cevizi de ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Dinlendirdiğimiz hamuru tezgaha alarak tart kalıbı genişliğinde açıyoruz ve yağladığımız tart kalıbının içine alıyoruz. Kabarmaması için çatalla kısmi yerlere delikler açıyoruz.
  • Tart kalıbının içindeki hamurumuzun içine elmalı harcı koyuyoruz ve buzlukta beklettiğimiz hamuru rendeleyerek heryerine serpiştiriyoruz
  • Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz ve üzerine pudra şekeri ekleyerek servis yapıyoruz

Elmalı Turta tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuzun tezgaha yapışmasını istemiyorsanız iki yağlı kağıt ortasında açabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025