Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta tarifi: Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker (hamur için)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri (harç için)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 100 gram ceviz

Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Un haricinde bütün malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Unu azar azar ilave edin, yoğurun (un miktarı markaya göre değişiklik gösterebilir). Yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üçte ikisini fırın kağıdı serilmiş 23 cm'lik kelepçeli kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin.
  • Kalan hamuru donması için buzdolabına kaldırın.
  • Arası için: rendelediğiniz elmaları, şekeri, tarçını bir tavaya alın. Elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Cevizleri küçük parçalara kırıp harca yedirin.
  • Elmalı harcı, pişen turta hamurunun üzerine paylaştırın. Buzluktan kalan hamuru çıkartın ve harcın üzerini kapatacak şekilde rendeleyin.
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Arzuya göre pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025