Elmalı Turta Tarifi
Elmalı Turta tarifi: Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker (hamur için)
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 4 adet elma
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri (harç için)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 100 gram ceviz
Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Un haricinde bütün malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Unu azar azar ilave edin, yoğurun (un miktarı markaya göre değişiklik gösterebilir). Yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üçte ikisini fırın kağıdı serilmiş 23 cm'lik kelepçeli kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirin.
- Kalan hamuru donması için buzdolabına kaldırın.
- Arası için: rendelediğiniz elmaları, şekeri, tarçını bir tavaya alın. Elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Cevizleri küçük parçalara kırıp harca yedirin.
- Elmalı harcı, pişen turta hamurunun üzerine paylaştırın. Buzluktan kalan hamuru çıkartın ve harcın üzerini kapatacak şekilde rendeleyin.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Arzuya göre pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.