Elmalı Turta Tarifi
Elmalı Turta tarifi: Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 adet yumurta
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 125 mililitre sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı su
- 3 tatlı kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 adet 1/2 paket kabartma tozu
- 3 adet elma
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle elmalarımızı rendeleyelim ve bir tencereye alalım, üzerine bir su bardağı toz şekerimizi ekleyelim. Elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Ardından yoğurma kabına ; sıvı yağı, margarini, pudra şekerini, nişastayı, yumurtayı, suyu ve sirkeyi ekleyelim ve karıştıralım .
- Ardından alabildiği kadar un ve yarım paket kabartma tozunu ekleyelim. Yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım.
- Tart kalıbımızı katı yağla bolca yağlayalım .
- Hamurumuzdan üstünün süslemesi için bir miktar hamur ayıralım. (Ben hamurun çeyreğinden biraz fazla ayırdım.)
- Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında tart kalıbını ölçü alarak açalım. (Çok kalın açmamaya özen gösterelim.)
- Açtığımız hamuru tart kalıbına yerleştirelim. Kenarlarını düzelttikten sonra elmalı harcımızı üzerine yayalım .
- Geri kalan hamuru da kalıbınızın büyüklüğünde açıp şerit şerit keselim ve tartın üzerine yerleştirelim.
- Turtayı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Turta iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarabilirsiniz.
- İsteğe göre üzerine bolca pudra şekeri serpelim.
Elmalı Turta tarifinin püf noktası nedir?
Turta iyice soğumadan tart kalıbından çıkarmayalım.
Elmalı Turta tarifi için servis önerisi
Üzerine bolca pudra şekeri eleyebilirsiniz.