Elmalı Ters Yüz Kek Tarifi
Elmalı Ters Yüz Kek tarifi: Elmalı Ters Yüz Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Ters Yüz Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Elmalı Ters Yüz Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karamel sos için:
- 150 gram toz şeker
- 1 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı soğuk su
Kek hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 50 gram toz şeker
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü (ya da aynı oranda vanilya şekeri)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 150 gram un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 100 gram eritilmiş tereyağı
Servis için:
- 1 paket çırpılmış krema (arzuya göre)
- 100 gram kaymak
Elmalı Ters Yüz Kek tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını eritin ve ılıması için serin bir yerde bekletin.
- Yıkadığınız elmayı kabuğunu soymadan dörde bölün, çekirdekli kısmını temizleyin ve birer santimetrelik parçalar halinde kesin.
- Toz şekeri, yapışmaz bir tavada fazla karıştırmadan orta ateşte sallayarak eritin. Şeker eriyip açık kahverengi olduğunda elmaları ve soğuk suyu tavaya alın. Arada karıştırarak elmalar yumuşayan kadar bir-iki dakika ocakta tutun. Ocağı kapatın ve karışımı kenara alın.
- Kek hamuru için yumurta ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın. Vanilya ve tarçını ekleyin. Un ve kabartma tozunu karışıma ilave ederek karıştırın. Son olarak ılık tereyağını ekleyin ve malzemeler bütünleşene kadar karıştırın.
- Kek hamurunu tavadaki karamel tabanın üzerine kaşıkla düzgünce yayın. Tavanın kapağını kapatın. Üç dakika orta ateşte tuttuktan sonra ateşi en kısık konuma getirin ve 20 dakika kapağını açmadan pişirin. 20. Dakika sonunda kürdanla pişme durumunu kontrol edin. Kürdan temiz çıktığında ocağı kapatın.
- Tavanın üzerine bir servis tabağı kapatarak keki çevirin. İlk sıcağının geçmesi için birkaç dakika bekleyin. Afiyet olsun.
Elmalı Ters Yüz Kek tarifinin püf noktası nedir?
Bu kek için 26 cm. çapında yapışmaz özellikli bir tava kullanıyoruz.
Elmalı Ters Yüz Kek tarifi için servis önerisi
Kekinizi çırpılmış taze krema ya da kaymakla servis edebilirsiniz.