Elmalı Tavuk Tarifi
Elmalı Tavuk tarifi: Elmalı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Elmalı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet yeşil elma
- 2 yemek kaşığı barbekü sos
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 dal pırasa (veya taze soğan)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı susam
- 1 çay kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1 su bardağı tavuk suyu
Elmalı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
Tavuk göğüslerini, patatesleri, havuçları ve 1,5 adet elmayı küp doğrayın. Kalan yarım elmayı, yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Soğanları yarım ay doğrayın. Pırasa veya taze soğanı ortadan ikiye bölüp ince çubuklar şeklinde doğrayın ve soğuk suda bekletin.
- Tavayı ısıtın ve sıvı yağ ile birlikte soğanları soteleyin. Ardından havuç ve patatesleri ekleyip sotelemeye devam edin.
- Ayrı bir tavada kalan sıvı yağ ile birlikte tavukları yüksek ateşte pişirin. Dışı mühürlendiğinde soğanların piştiği tavaya alın. Barbekü sos, tereyağı, elma, tuz, karabiber ve tarçını ekleyip karıştırın.Son olarak tavuk suyunu ekleyip yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Tabağa çemberi oturtun ve ince dilimlenmiş elmaları tabana dizin. Üzerine pişmiş olan elmalı tavuğu yerleştirin. Son olarak soğuk suda beklettiğiniz ince dilimlenmiş pırasaları yerleştirip üzerine bal gezdirin. Haşhaş ve susam serpiştirip servis edin.