Elmalı Tart Tarifi
Elmalı Tart tarifi: Elmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Elmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 damla sirke
- 2 yemek kaşığı su
- 5 adet hurma püresi
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 su bardağı un
Harcı için:
- 3 adet kırmızı elma
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı bal
Elmalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tüm hamur malzemelerini karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. 30 dakika dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı.
- Bu arada küp küp doğradığınız elmaları bir tencereye alıp limon suyu, cevizi, tarçını ile birlikte yumuşayana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra balını da ekleyin. Hamur dinlenene kadar bu harç soğusun.
- Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında incecik açıp yine yağlı kağıt serdiğiniz tart kalıbına hamuru yerleştirin.
- Ardından elmalı harcı döküp hamur üzerine yayın. Dilerseniz hamurdan biraz parça bırakıp benim yaptığım gibi üzerine minik toplar halinde koyabilirsiniz. Güzel bir çıtırlık ve hoş bir görüntü oluşturuyor.
- 150° derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
Elmalı Tart tarifinin püf noktası nedir?
Tart kalıbınıza koyduğunuz hamuru çatal yardımı ile birkaç yerine delikler acın ki hamurunuz kabarmasın incecik çıtır bir katman olsun.