Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart

Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart tarifi: Elmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tart hamuru için:

  • 250 gram un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 20 gram toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz

İç dolgusu için:

  • 2 adet orta boy elma
  • 70 gram tereyağı
  • 65 gram toz şeker
  • 45 gram kuru üzüm
  • 15 gram toz badem
  • 50 gram ince çekilmiş ceviz içi
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Elmalı Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Tart hamurunu hazırlamak için; un, toz şeker ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın.
  • Soğuk tereyağını küp şeklinde kestikten sonra unlu harç ile kum kıvamına gelene kadar ovalayın.
  • Kıvam almaya başlayan kurabiye hamuruna yumurtayı ekleyin.
  • Özleşen ve toparlanan hamuru üzerini kapattıktan sonra buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
  • Tartın iç dolgusunu hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz elmaları küçük küpler halinde doğrayın.
  • Tereyağını küçük bir sos tenceresinde erittikten sonra elmaları 3-4 dakika kadar soteleyin.
  • Kuru üzüm, ince çekilmiş ceviz içi, toz badem, toz şeker ve tarçın eklediğiniz elmalı iç harcı, elmaları ezmeden karıştırın.
  • Toz şeker eridiğinde hazır olan iç harcı ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Dolapta dinlenen hamuru dört eşit parçaya bölün. Unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla tart kalıplarınızdan bir parça daha büyük olacak şekilde açın.
  • Tart kalıplarına aldığınız hamurların üzerini bir çatalın uç kısmı yardımıyla deldikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız tartları soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın.
  • Hazırladığınız elmalı iç harç ile orta kısımlarını doldurduktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyip, servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Elmalı Tart tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağını soğuttuktan sonra kullanmalı ve çok fazla yoğurmadan tart hamurunu hazırlamalısınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025