Elmalı Tart Tarifi
Elmalı Tart tarifi: Elmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Elmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için:
- 4 adet orta boy elma
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Elmaları rendeleyin.
- Şeker ile yumuşayana dek harlı ateşte pişirin.
- Kenara alıp, tarçınını ve cevizini ekleyin ki soğusun.
- Oda ısısındaki tereyağına diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan bir küçük kase ayırın. Streçleyip buzluğa atın. En son üzerine rendelenecek.
- Tart kalıbına hamuru eşit bir şekilde yayın.
- Elmalı harcı üzerine ilave edin.
- Ayırdığınız hamuru elmaların üzerine rendeleyin.
- 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Elmalı Tart tarifinin püf noktası nedir?
Bu hamur ağızda dağılan bir yapısı olduğu için şekilli kurabiye yapılmaz, tart için uygun. Tabanı çıkan 28 cmlik tart kalıbı kullanırsanız.