Elmalı Tart Tarifi
Elmalı Tart tarifi: Elmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Elmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 175 gram tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
İç harcı için:
- 3 adet orta boy elma
- 1 tepeleme yemek kaşığı tarçın
- 3 tepeleme yemek kaşığı ceviz içi (toz halinde)
Elmalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını yoğurma kabına alıp elimizle hafif yoğurarak biraz yumuşatalım.
- Üzerine hamur için olan malzemelerimizi katıp iyice yoğuralım. Çok çok az dağılan ama yoğurulabilir yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Hamurumuzu yayarak kalıpların şeklini verelim. Ben muffin kalıbında yaptım.
- Çatalla diplerinde delikler yapalım.
- Elmaları rendeleyip bir tavada iç harcın bütün malzemelerini katıp elmalar yumuşayıncaya kadar 5 dakika kadar kavuralım.
- Hazırladığımız iç harcı hamurumuzun içine koyalım.
- Ayırdığımız hamuru yağlı kağıt üzerinde oklava yardımıyla biraz açıp tartı yaptığınız kalıbın ağzına kapatacak şekilde kesiniz. Ben muffin kalıbında yaptığım için çay bardağının ağzıyla yuvarlak kestim.
- Açtığınız hamuru şekillendirdikten sonra kalıptaki hamura kapak yapıp birleştirip üzerinde yine çatalla bolca delip fırına atalım.
- 175 derece alt üst fan ayarında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişirelim. Hamurun üzeri güzelce kızardığında fırından çıkaralım.
- Pudra şekeri ve ceviz ile servis edebilirsiniz. İç harcında toz ceviz kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.