Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart

Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart tarifi: Elmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 175 gram tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

İç harcı için:

  • 3 adet orta boy elma
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tarçın
  • 3 tepeleme yemek kaşığı ceviz içi (toz halinde)

Elmalı Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını yoğurma kabına alıp elimizle hafif yoğurarak biraz yumuşatalım.
  • Üzerine hamur için olan malzemelerimizi katıp iyice yoğuralım. Çok çok az dağılan ama yoğurulabilir yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  • Hamurumuzu yayarak kalıpların şeklini verelim. Ben muffin kalıbında yaptım.
  • Çatalla diplerinde delikler yapalım.
  • Elmaları rendeleyip bir tavada iç harcın bütün malzemelerini katıp elmalar yumuşayıncaya kadar 5 dakika kadar kavuralım.
  • Hazırladığımız iç harcı hamurumuzun içine koyalım.
  • Ayırdığımız hamuru yağlı kağıt üzerinde oklava yardımıyla biraz açıp tartı yaptığınız kalıbın ağzına kapatacak şekilde kesiniz. Ben muffin kalıbında yaptığım için çay bardağının ağzıyla yuvarlak kestim.
  • Açtığınız hamuru şekillendirdikten sonra kalıptaki hamura kapak yapıp birleştirip üzerinde yine çatalla bolca delip fırına atalım.
  • 175 derece alt üst fan ayarında yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişirelim. Hamurun üzeri güzelce kızardığında fırından çıkaralım.
  • Pudra şekeri ve ceviz ile servis edebilirsiniz. İç harcında toz ceviz kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025