Elmalı Tarçınlı Turta Tarifi
Elmalı Tarçınlı Turta tarifi: Elmalı Tarçınlı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Tarçınlı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Elmalı Tarçınlı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Elmalı harç için:
- 4 adet elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Elmalı Tarçınlı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle elmaların kabuğunu soyup rendeleyin. Bir tavaya rendelenmiş elmaları ve toz şekeri ekleyip elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Ardından tarçını ilave edip ocağın altını kapatın.
- Derin bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta ve pudra şekerini ekleyip çırpın. Ardından unu azar azar ekleyip elinizle yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparıp ayırın. Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup merdane yardımıyla tart kalıbınızın ölçüsü kadar açın.( Benim tart kalıbım 25cm.)
- Açtığınız hamuru tart kalıbınızın tabanına yerleştirin. Üzerine soğumuş elmalı harcı döküp eşit miktarda yayın. Kalan hamuru da ayni şekilde iki yağlı kağıt arasına alıp merdaneyle açın.
- Açtığınız hamuru şeritler halinde kesip yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Elmalı Tarçınlı Turta tarifinin püf noktası nedir?
Fırının alt rafında pişirin.