Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Tarçınlı Turta Tarifi

Elmalı Tarçınlı Turta

Elmalı Tarçınlı Turta Tarifi

Elmalı Tarçınlı Turta tarifi: Elmalı Tarçınlı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Tarçınlı Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Tarçınlı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç Harcı İçin:

  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hamur için:

  • 150 gram tereyağı ya da margarin
  • 2 adet yumurta
  • 150 gram toz şeker
  • 300 gram un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Elmalı Tarçınlı Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle elmaları rendeleyip tavaya alıp üzerine şekeri ilave edip suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Pişince ocaktan alıp tarçınını ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamur için tereyağını eritip soğutuyoruz. Şekeri, tereyağını, yumurtaları bir kaba alıp kaşıkla karıştırıyoruz.
  • Unu kabartma tozunu vanilyayı ilave edip hamuru yoğuruyoruz. 10 dakika dinlendiriyoruz.
  • Hamurun 3'te ikisini kabımızın tabanına elimizle yayıyoruz.
  • İç harcımızı üzerine ekliyoruz ayırmış olduğunuz küçük parça hamuru merdane ile ince açıp bıçak ile şeritler halinde kesiyoruz.
  • Kabımıza kafes şeklinde şerit hamurları yerleştiriyoruz.
  • Kalan hamurlardan kalıp yardımı ile kalp şeklinde parçalar alıp yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz.

Elmalı Tarçınlı Turta tarifinin püf noktası nedir?

İsteğe bağlı soğuyunca pudra şekeri serpilip servis edilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025