Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı & Tarçınlı Pankek Tarifi

Elmalı & Tarçınlı Pankek

Elmalı & Tarçınlı Pankek Tarifi

Elmalı & Tarçınlı Pankek tarifi: Elmalı & Tarçınlı Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı & Tarçınlı Pankek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı & Tarçınlı Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 yemek kaşığı un (dilediğiniz bir çeşitten)
  • 3 yemek kaşığı fındık unu (fındıkları rondodan geçirerek elde edebilirsiniz veya aynı miktarda başka bir çeşit un kullanabilirsiniz)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat

Üzeri için:

  • 1 adet elma
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1-2 yemek kaşığı bal

Elmalı & Tarçınlı Pankek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları bir kapta çırpıyoruz ve hamur için gerekli malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Hazırladığımız koyu kıvamlı hamuru ısıtıp peçete ile yağladığımız tavada ters düz pişiriyoruz.
  • Küçük parçalar halinde doğradığımız elmaları tarçınlayıp üzerine 1/2 su bardağı ekleyerek pişiriyoruz. Su azaldığında elmalar pişmemişse tekrar su ekleyebilirsiniz.
  • Pişen pankekleri bir tabağa üst üste dizip elmalar ile üzerini süslüyoruz ve son adımda balımızı pankekimizin üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025