Elmalı & Tarçınlı Pankek Tarifi
Elmalı & Tarçınlı Pankek tarifi: Elmalı & Tarçınlı Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı & Tarçınlı Pankek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet
Elmalı & Tarçınlı Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 yemek kaşığı un (dilediğiniz bir çeşitten)
- 3 yemek kaşığı fındık unu (fındıkları rondodan geçirerek elde edebilirsiniz veya aynı miktarda başka bir çeşit un kullanabilirsiniz)
- 1/2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için:
- 1 adet elma
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 1-2 yemek kaşığı bal
Elmalı & Tarçınlı Pankek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kapta çırpıyoruz ve hamur için gerekli malzemeleri karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız koyu kıvamlı hamuru ısıtıp peçete ile yağladığımız tavada ters düz pişiriyoruz.
- Küçük parçalar halinde doğradığımız elmaları tarçınlayıp üzerine 1/2 su bardağı ekleyerek pişiriyoruz. Su azaldığında elmalar pişmemişse tekrar su ekleyebilirsiniz.
- Pişen pankekleri bir tabağa üst üste dizip elmalar ile üzerini süslüyoruz ve son adımda balımızı pankekimizin üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet olsun!