Elmalı Tarçınlı Kek Tarifi
Elmalı Tarçınlı Kek tarifi: Elmalı Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Elmalı Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı soda
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı tercih edebilirsiniz)
- 1 çay bardağı bal
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2,5 - 3 su bardağı un
Elmalı harç için:
- 2 adet orta boy yeşil elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 5 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/3 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Elmalı Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine yoğurt, bal, sıvı yağ ve sodayı ekleyerek güzelce çırpın.
- Kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek yeniden karıştırın.
- Hazırladığınız bu harca unu azar azar eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Hafif koyu kıvamlı bir kek harcı elde edeceksiniz. Bu kek harcını bir köşeye alın.
- Elmaların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Hazırladığınız bu elmaların üzerine limon suyu sıkın ve 5 dakika kadar fazla suyu süzülene kadar bekletin.
- Fazla suyunu süzün. Tarçın ve zencefili üzerine ilave edin. Elmalara zarar vermeden güzelce harmanlayın.
- Bir tavanın içerisine tereyağını alın ve eritin. Üzerine pekmezi ve nişastayı ilave ederek çırpma teli yardımıyla hızlı hızlı karıştırın ve koyulaşmasını sağlayın.
- Yağlanmış kelepçeli bir kalıbın tabanına pekmezli karışımı yayın. Üzerine elmaları tek tek dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında elmaları 10 dakika kadar pişirin.
- Ardından elmaları fırından alın. Elmaların üzerine hazırladığınız kek harcını yayın. 180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirin. Ardından ters çevirin ve dilimleyerek servis edin.
Elmalı Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Beyaz un yerine tam buğday unu kullanarak, bal yerine pekmez kullanarak da tarifimizi hazırlayabilirsiniz. Elmaları önden hafif karamelize olana kadar mutlaka fırınlayın. Hazırladığınız karamelimsi sos için gerekirse bir miktarda daha nişasta ilave edebilirsiniz. Kekinizin içerisine dilerseniz vanilya da ilave edebilirsiniz.