Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Sufle Tarifi

Elmalı Sufle

Elmalı Sufle Tarifi

Elmalı Sufle tarifi: Elmalı Sufle için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Sufle nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Sufle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sufle karışımı için:

  • 3 adet büyük boy elma
  • 3 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı krema
  • 3 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

Sufle kaplarını yağlamak için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un

Üzeri için:

  • 1/2 adet orta boy elma

Elmalı Sufle tarifi nasıl yapılır?

  • Ortadan ikiye böldüğünüz elmaların kabuklarını soyun. Çekirdekli kısımlarını çıkartın. Küçük küpler halinde dilimleyin. Kararmaması için az miktarda taze sıkılmış limon suyuyla ovun.
  • Derin bir tavaya aldığınız elma küplerini toz şeker ilavesiyle suyunu çekip kıvam alana kadar soteleyin. Bir kenara alıp soğuması için bekletin.
  • Yumurta aklarını ayrı bir kaba, sarılarını ayrı bir kaba ayırın. Yumurta aklarını çok az tuz ilavesiyle katı bir köpük kıvamı alana kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarını sırasıyla eklediğiniz; oda sıcaklığında tereyağı, krema, un ve tarçın ilavesiyle karıştırın. Sotelenmiş elma küplerini katın.
  • Katı bir köpük kıvamını alan yumurta aklarını sufle karışımına ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak yedirin.
  • Sufle kaplarını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayın. Hafifçe unlayıp kalıpları ters çevirerek fazla unu silkeleyin.
  • Hazırladığınız karışımı dört kalıba eşit olarak paylaştırın. Üzerlerine birer dilim (incecik doğranmış, aksi takdirde dibe çöker) elma yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika arasında pişirip ılık olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Elmalı Sufle tarifinin püf noktası nedir?

Sufle kısa sürede pişeceğinden kararmaması için taze sıkılmış limon suyuyla ovduğunuz elma küplerini toz şeker ilavesiyle kısık ateşte soteleyin. Soğuttuktan sonra sufle yapımında kullanın.Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın.İçi hafif ıslak kalması gereken elmalı sufle tarifi, fanlı fırınlarda daha kısa sürede pişmekte ve içi kuru kalabilmektedir. Bu nedenle pişirme süresi kullandığınız fırın tipine göre değişiklik gösterebilir.

Elmalı Sufle tarifi için servis önerisi

Elmalı sufleyi bir top vanilyalı dondurma ilavesiyle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025