Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Sonbahar Kupları Tarifi

Elmalı Sonbahar Kupları

Elmalı Sonbahar Kupları Tarifi

Elmalı Sonbahar Kupları tarifi: Elmalı Sonbahar Kupları için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Sonbahar Kupları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Sonbahar Kupları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kuplar için:

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi (robotta un haline getirilmiş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı harç için:

  • 2 adet elma (kabuğu soyulup küp küp doğranmış)
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1/2 adet olgun muz
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Sonbahar Kupları tarifi nasıl yapılır?

  • Yulaf ezmesini blenderda un haline getirdikten sonra tarçın, soğuk tereyağı ve balı da ekleyin, hamur toparlanana kadar blenderda çekin. Hamur toparlanmaz, çok kırıntılı kalırsa 1-2 yk soğuk su veya süt ekleyebilirsiniz.
  • Toplam 3 dakikada hazırladığınız hamurdan 1'er ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp silikon muffin kalıplarına yerleştirin ve fotoğrafta gördüğünüz kup formunu verin. Kupları ne kadar ince yaparsanız sonuçtan o kadar memnun kalacaksınız.
  • Önceden 200 C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika, kuplar altın rengini alana kadar pişirin. Kupları fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Fıstık ezmesi, muz ve tarçını blenderda çekin veya bir çatalla ezerek iyice karıştırın. Oluşan sıvı karışımı elma ve kuru üzümle karıştırın.
  • Elmalı harcı pişen kupların içine yerleştirin, üzerlerine biraz yulaf ezmesi serpip, yeniden 180 derece fırına gönderin. Yaklaşık 15-20 dakika pişirdikten sonra, elmalı kuplar servise hazır.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025