Elmalı Sonbahar Kupları Tarifi
Elmalı Sonbahar Kupları tarifi: Elmalı Sonbahar Kupları için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Sonbahar Kupları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet
Elmalı Sonbahar Kupları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kuplar için:
- 2 su bardağı yulaf ezmesi (robotta un haline getirilmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı harç için:
- 2 adet elma (kabuğu soyulup küp küp doğranmış)
- 1 avuç kuru üzüm
- 1/2 adet olgun muz
- 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Sonbahar Kupları tarifi nasıl yapılır?
- Yulaf ezmesini blenderda un haline getirdikten sonra tarçın, soğuk tereyağı ve balı da ekleyin, hamur toparlanana kadar blenderda çekin. Hamur toparlanmaz, çok kırıntılı kalırsa 1-2 yk soğuk su veya süt ekleyebilirsiniz.
- Toplam 3 dakikada hazırladığınız hamurdan 1'er ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp silikon muffin kalıplarına yerleştirin ve fotoğrafta gördüğünüz kup formunu verin. Kupları ne kadar ince yaparsanız sonuçtan o kadar memnun kalacaksınız.
- Önceden 200 C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika, kuplar altın rengini alana kadar pişirin. Kupları fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Fıstık ezmesi, muz ve tarçını blenderda çekin veya bir çatalla ezerek iyice karıştırın. Oluşan sıvı karışımı elma ve kuru üzümle karıştırın.
- Elmalı harcı pişen kupların içine yerleştirin, üzerlerine biraz yulaf ezmesi serpip, yeniden 180 derece fırına gönderin. Yaklaşık 15-20 dakika pişirdikten sonra, elmalı kuplar servise hazır.