Elmalı Sandal Kurabiye Tarifi
Elmalı Sandal Kurabiye tarifi: Elmalı Sandal Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Sandal Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Elmalı Sandal Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 paket tereyağı ya da margarin (250gr)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-5 su bardağı un (yumuşak bir hamur olacak)
İçi için:
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker (isteğe göre artabilir)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç ceviz (tercihen)
Elmalı Sandal Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harcımız için elmalarımızı soyup rendeliyoruz.
- Üzerine şeker, tarçın ve cevizi ekleyip 5-6 dakika kavuruyoruz.
- Hamur için yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri katıp karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde aldığımız parçaları hafif açarak içine harcımızı koyuyoruz ve elimizle sandal kayık) şeklini veriyoruz. Fırın kağıdı serili tepsiye diziyoruz.
- 180 derecelik fırında 20 dakika piştikten sonra fırından alıyoruz.
- Soğuduktan sonra pudra şekerini döküyoruz ve fıstıkla süslemesini yapıyoruz. Afiyet olsun.
Elmalı Sandal Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Katı yağımız oda sıcaklığında olmalıdır. Kayık şeklini elimizde vermeye çalışırsak şeklini daha güzel elde edebiliriz.
Elmalı Sandal Kurabiye tarifi için servis önerisi
Servis ederken pudra şekerini ve süslemesini yaparsanız kurabiyemiz yumuşamaz kıyır kıyır olur.