Elmalı Sağlıklı Gül Demeti Tarifi
Elmalı Sağlıklı Gül Demeti tarifi: Elmalı Sağlıklı Gül Demeti için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Sağlıklı Gül Demeti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Elmalı Sağlıklı Gül Demeti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı un (+ 2 yemek kaşığı) (kulak memesi kıvamı olacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı hindistan cevizi
İç harcı için:
- 2 adet büyük boy kırmızı elma
- 1 tutam tarçın
- 1/2 adet limon suyu
- 2-3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 avuç kuru yemiş
Elmalı Sağlıklı Gül Demeti tarifi nasıl yapılır?
- Hamurun bütün malzemeleri karıştırılıp iç harcı hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
- İç harcı hazırlayıp elmayı ortadan ikiye bölüp çekirdek kısmını çay kaşığı yardımıyla oyalım, ince ince doğrayalım.
- İnce olması önemli hamuru yırtıyor yoksa. Sıcak su koyduğumuz bir kaba alalım ve üzerine limon sıkalım. Yumuşayana kadar bekletelim.
- Hamuru buzdolabından çıkarıp oklava yardımıyla açıyoruz ve küçük yuvarlaklar oluşturuyoruz. 5-6 daire çiçek olması için yeterli oluyor.
- Fazla gelen hamurları görüntü hoş olsun diye kesip diğer bezelere ekleyebilirsiniz. Bu daireleri yağladığımız muffin kalıplarına çiçek deseni olacak şekilde yerleştiriyoruz.
- Tamamlandıktan sonra her gül demetinin içerisine 1 tatlı kaşığı fındık, fıstık ezmesini ilave ediyorsunuz.
- Dilerseniz hurma püresi koyup üzerine dökebilirsiniz. Dilediğimiz kadar kuru yemiş koyuyoruz.
- Aynı açıda dizdiğimiz elmalarla gül şeklinde demetler oluşturuyoruz. Ve çiçek desenimizin ortasına koyuyoruz.
- Elmalar ne kadar büyük olursa gül yapımınız o kadar kolaylaşır. Ben toplam 14 adet çıkardım. Siz dilerseniz elmaları dizmeden önce alternatif olarak hamurun içine elma harcı, bal, pekmez veya organik elma reçeli sürebilirsiniz. Daha tatlı olması açısından.
- Hamurları muffin kalıbına koyduktan sonra fırına alalım üzeri kızarana kadar 150 derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirelim.nAfiyet olsun.