Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Elmalı Sağlıklı Gül Demeti Tarifi

Elmalı Sağlıklı Gül Demeti

Elmalı Sağlıklı Gül Demeti Tarifi

Elmalı Sağlıklı Gül Demeti tarifi: Elmalı Sağlıklı Gül Demeti için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Sağlıklı Gül Demeti nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Elmalı Sağlıklı Gül Demeti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı un (+ 2 yemek kaşığı) (kulak memesi kıvamı olacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı hindistan cevizi

İç harcı için:

  • 2 adet büyük boy kırmızı elma
  • 1 tutam tarçın
  • 1/2 adet limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 avuç kuru yemiş

Elmalı Sağlıklı Gül Demeti tarifi nasıl yapılır?

  • Hamurun bütün malzemeleri karıştırılıp iç harcı hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
  • İç harcı hazırlayıp elmayı ortadan ikiye bölüp çekirdek kısmını çay kaşığı yardımıyla oyalım, ince ince doğrayalım.
  • İnce olması önemli hamuru yırtıyor yoksa. Sıcak su koyduğumuz bir kaba alalım ve üzerine limon sıkalım. Yumuşayana kadar bekletelim.
  • Hamuru buzdolabından çıkarıp oklava yardımıyla açıyoruz ve küçük yuvarlaklar oluşturuyoruz. 5-6 daire çiçek olması için yeterli oluyor.
  • Fazla gelen hamurları görüntü hoş olsun diye kesip diğer bezelere ekleyebilirsiniz. Bu daireleri yağladığımız muffin kalıplarına çiçek deseni olacak şekilde yerleştiriyoruz.
  • Tamamlandıktan sonra her gül demetinin içerisine 1 tatlı kaşığı fındık, fıstık ezmesini ilave ediyorsunuz.
  • Dilerseniz hurma püresi koyup üzerine dökebilirsiniz. Dilediğimiz kadar kuru yemiş koyuyoruz.
  • Aynı açıda dizdiğimiz elmalarla gül şeklinde demetler oluşturuyoruz. Ve çiçek desenimizin ortasına koyuyoruz.
  • Elmalar ne kadar büyük olursa gül yapımınız o kadar kolaylaşır. Ben toplam 14 adet çıkardım. Siz dilerseniz elmaları dizmeden önce alternatif olarak hamurun içine elma harcı, bal, pekmez veya organik elma reçeli sürebilirsiniz. Daha tatlı olması açısından.
  • Hamurları muffin kalıbına koyduktan sonra fırına alalım üzeri kızarana kadar 150 derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirelim.nAfiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025