Elmalı Pay Tarifi
Elmalı Pay tarifi: Elmalı Pay için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Pay nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Elmalı Pay yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pay için:
- 7 adet milföy hamuru (20cm×10cm)
- 3 adet orta boy elma (golden)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı toz puding (vanilyalı)
- 3/4 su bardağı elma suyu (150 ml)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam tarçın
Elmalı Pay tarifi nasıl yapılır?
- Elmaları yıkayın, soyun, dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve minik minik küp şeklinde doğrayın.
- Doğradığınız elmalara limon suyunu ve tarçını ekleyip karıştırın ve bir kenara alın.
- Elma suyunun yarısıyla, puding tozunu karıştırın ve bir kenara alın.
- Elma suyunun diğer yarısını toz şeker ile birlikte bir tencereye alın ve kaynatın.
- Hazırladığınız puding tozu karışımını tencereye ekleyin. 1 dakika boyunca koyu kıvam alana dek kaynatın.
- Elmaları tencereye ilave edin ve 5 dakika birlikte pişirin.
- Oda sıcaklığında yumuşattığınız milföy hamurlarınızı un serptiğiniz tezgaha, üst üste olacak şekilde koyun. Üzerine un serpin ve oklava ile 45×45 cm ebatında bir hamur açın. Hamurun kenarlarını bir bıçakla keserek düzleştirin.
- Hamuru 15×15 cm ebatlarında 9 eşit parçaya bölün.
- Her birinin kenar kısmına bir kaşıkla elmalı karışımdan koyun ve hamuru kapatın. Kenarlarını su ile ıslatın ve bir çatalın ucu ile bastırarak iyice kapanmasını sağlayın.
- Elmalı payları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Üzerilerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
- Üzerilerine bir bıçakla 4 adet eğik kesik atın.
- Üzerilerine tarçın serpin ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika boyunca kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.
Elmalı Pay tarifinin püf noktası nedir?
Payları kontrollü pişirin. Kabarıp üstleri kızarınca fırından alın. Belki belirttiğim süreden daha kısa zamanda pişebilir.